Tuesday, October 4, 2011

kembali ke pakar 4

salam satu malaysia

*inilah rupe hospital segamat !!



hari ini 4/10/11 kene bangun awal lagi . pukul 7.30 am dah bangun aduhh nantokkk nye ..
semata-mata untuk pergi hospital .
aku je beria nak pergi hospital . babah bangun pukul 9.00am .
huhu . seperti orang gile jugak menunggu selamat tak gila .
pukul 9.00am hanye babah je yang hantar aku ..
dalam hati aku berkata " takpelah syukur janji ada yang temankan "
last-last kene pergi jugak . atas alasan babah " parking takde " padahal takot " . babah memang takut kalau pergi hospital ni
sampai-sampai hospital terus ke pendaftaran tetap kene ambil number giliran pulak ..
number aku 105 jauh lagi tu mase tu baru number 20+ so aku pon pergi xray dulu .
xray pon kene amek number jugak . selamat tak ramai aku dapat number 11 mase aku sampai kat xray tu dah number 9 .
dah sudah xray . kembali semula ke tempat pendaftaran tadi .
number baru 80+ . ingat dah dekat 100 lah tadi ..
tunggu je la .akhirnya number 105 panggil lah jugak ..
dan aku dapat number 39 .
aduh kena tunggu lagi ..
takpe lah tunggu untuk kesihatan aku jugak kan ..
berjam-jam jugak lah tunggu ..
pukul 11.30am baru dapat jumpe docter ..
fuh .. selamat dalam tu nurse santek kalau tak dan angin je aku tunggu . :)
hehe ..
mc aku dah abis .. patutnye semester depan aku dah kena pulang ke kolej .
hurm .. bialah mase sahaja yang menetukannya .
banyak jugak yang docter pesan kat aku tadi .




PESANAN NYA BERBUNYI :

  • Kalau boleh jangan bawak motor lagi
    * ( tak akan bawak motor selain ada Mr A )
  • pakai tongkat lagi selama 1bulan
    * sumpah tak suke
  • dah boleh balik ke kolej
    * bererti mc dah abis
  • jangan buat kerja berat
    * yeah tayah buat dah
  • jangan terjatuh dan tergelincir
    * kalau degil terima lah padahnye
  • nak beyak pon mesti ada step
    * ape la nak beyak pon ada step terbaik doc





BAIKLAH docter saye ikut kata nasihat docter itu .
thkx doc ..
bubyee ..
p/s sekejap-sekejap docter rase awk perlu pakai tongkat lagi 2 minggu sahaja lepas tu boleh buang tongkat

1038 PM
4/10/2011

2 comments:

Realiti Imaginasi Untuk Inspirasi said...

lah ko ni......sampi bertongkat2 plak..mude lg beb..sayangi kaki anda..hehe

fikri said...

hihi .. dah ujian yang allah nak bagi kat aku terima jela ..
yang penting aku dah ada pengalaman bertongkat ... haha ..
bila lah MA amer nak chek aku .